Водещи компании подкрепиха борбата срещу затлъстяването

03/04/2012 09:18

Nestle, Mars и Kraft са част от водещите компании, които подкрепиха борбата на правителството на Великобритания срещу затлъстяването. 

Кабинетът на страната пое ангажимента да намали с 5 млн. калории дневната диета на британците. Призивът беше отправен от Секретаря по здравеопазването Andrew Lansley, а в обръщението се казваше: "Приемът на твърде много калории чрез храните и напитките е в основата на проблема със затлъстяването на нацията...Хранителната индустрия трябва да поеме по-голям ангажимент". 

Кампанията срещу затлъстяването беше подкрепена от лидерите в областта на шоколадовите и захарните изделия. Сега те имат 6 седмици, за да представят своята програма за ефективно намаляване на калориите в продуктите си. Също така, ще трябва ежегодно да актуализират информацията за своя прогрес.

Като първи мерки от Kraft обявиха, че ще въведат самозалепващи се опаковки на Dairy Milk Bars, с които потребителите да контролират порциите. Mars пък пое ангажимент да намали до 250 калориите на своите шоколадови артикули до края на 2013 година.

Както се казва: речено-сторено... 

—————

Back