Сладолед по Коледа - очаквай неочакваното

18/12/2012 12:58

Традиционно преди коледните и новогодишни празници множество компании от сектора на храните и напитките пускат лимитирани серии със сезонни вкусове.

Ябълки, канела, мед, орехи, карамфил, меденки...всички тези аромати просто нашепват "Коледа", особено ако става въпрос за сладкиши. Когато говорим за сладолед, и то на българския пазар, пускането на вкус, различен от шоколад, ванилия и ягода, си е цял подвиг. Нещо повече, докато по света сладолед се консумира целогодишно, у нас все още зорко пазим гърлата от октомври до април. 

Изводът е логичен. В последните години само лидрът в сектора Nestle се опитва да разчупи Българската Коледа и да съживи иначе почти замръзналите продажби на сладолед извън летния сезон. Днес ви представяме четири сладоледени концепции на лидера в областта на ингредиентите Danisco, които хвърлят напълно нова светлина върху Коледа. Надяваме се, някой ден Сладоледената Коледа да стане възможна и тук...

Сладолед "Сандвич меденка"

Меденките са традиционен коледен сладкиш, характерен със своя букет от подправки и шоколадова глазура. Този специален момент от годината е запечатан с меден сладолед между две сладки.

Особеното в предложението на Danisco e, че сладоледът е подсладен само с мед, който дава необходимия фактор на намаляване на точката на замръзване. Това, както и наличието на истинска сметана 38%, гарантира мек и кремообразен вкус - едно усещане за лукс по време на празниците. Стабилизаторът, разбира се, е от серията IcePro 

Сорбет "Греяно вино"

Хубаво нещо е греяното вино с неговия букет от аромати: канела, кардамон, джинджифил, карамфил. Иновацията на Danisco е във въпроса: "То се сервира топло...а защо не и студено?" И наистина, в рецептурата за този сорбет има цели 25% греяно вино, а стабилизаторът Cremodan Freshline 221 придава тяло и текстура. Остава въпросът, какво би отчел дрегерът на КАТ...

 

Сладолед с горчица - това е то празнична изненада!

Завършваме с най-екстремното от предложенията на Danisco. Горчицата е паста от синапени семена, която придава характер на меса и колбаси, сирена, сосове, маринати, супи и дресинги...защо не и на сладоледа? С добавката на горчица, се получава един сладък продукт с нотка на пикантност.

Резептурата включва 15% горчица и аромат ванилия, стабилизирани с Cremodan SE 709. Резултатът е сладолед с уникален и приятен вкус  - нещо нетипично и запомнящо се. Съвсем като за Коледа!

 

Сладолед със солен карамел и шоколадови пуканки

За пореден път нашите прогнози се сбъдват! Преди месец ви осведомихме за набиращата популярност тенденция на соления карамел (справки тук) и ето че Danisco ни предлага комбинацията на сладолед със солен карамел и шоколадови пуканки.

В рецептурата има много масло (12%), малко, но истински карамел с щипка френска морска сол "fleur de sel", както и декорация от покрити с шоколад пуканки. Ако все още комбинацията ви хвърля в недоумение, следете по-често актуалните тенденции, за които пишем в "Новините за храните".

—————

Back