Ще го бъде ли кафето в капсули?

02/02/2012 16:50

Въпреки, че кафето в касули се радва на популярност сред най-запалените кафеджии по света, от Mintel смятат, че цената ще бъде пречка за бъдещото разрастване на този сегмент.

Кафето на зърна, мляното или инстантното кафе все още са масовите видове кафе за домашна консумация. Въпреки това, 17% от потребителите са почитатели на модата на капсулираното кафе. 79% от тях го предпочитат заради удобството, 60% искат свежа напитка всеки път, а 55% харесват разнообразието от вкусове, скрити в капсулата.

Напитката в капсули е най-популярна сред хората на възраст 18-44 години - активното население, което често се храни и пие на крак. Вкусът е също важен фактор при избора - 20% смятат, че кафето в капсули има по-добър аромат от мляното, а 38% намират, че по този начин качеството на горещата напитка е еднакво всеки път.

Иновацията е важен момент при този продукт. Хората приготвят кафе вкъщи от столетия, но капсулираното кафе е много по-лесно за приготвяне, отколкото работата с еспресо машина.

Въпреки това, 36% от потребителите смятат, че машините за кафе-капсули са все още твърде скъпи, а 30% намират, че кафето, приготвено по този начин, излиза по-солено от направата на еспресо в домашни условия. Това до голяма степен ограничава възможностите за допълнителен ръст в тази модерна категория.

 

—————

Back