Рубин, първата истинска иновация в шоколада от 80 години насам, вече и в Европа

14/05/2018 19:47

През септември м.г. световният лидер Barry Callebaut обяви, че 80 години след изобретяването на белия шоколад, добавя нов, изумителен елемент към трите познати варианта (натурален, млечен и бял) на любимия десерт. Цветът му е впечатляващо розов, вкусът е описан като "напрежение между свежестта на горските червени плодoве и приятната гладкост на сладостта", а името му е запомнящо се: Рубин (Ruby). 

Рубин е плод на продължителна развойна дейност, която чрез нова технология успява да отключи качествата на рубинените какаови зърна. В него няма добавка на плодови съставки или аромати; вкусът и цветът се базират на прекурсори в самата суровина. Пазарните проучвания показват, че Рубин ще пасне на поколението на Милениалите, които са готови да заплатят премиум цена за това луксозно удоволствие за сетивата. Според нас, към тях с радост и облекчение ще се присъединят и много мъже в навечерието на Св.Валентин или 8-ми март...

Пътят на Рубин към любителите на шоколада започна с ексклузивно представяне в Шанхай, а дебютът му в готов продукт беше в Япония, където през януари т.г. Nestle пусна нов, розов Kit-Kat. Ако се чудиш защо точно Япония - Kit-Kat е пазарен лидер с над 300 регионални, лимитирани и сезонни серии на десерта от 2000 г. насам, сред които екзотични разработки като зелен чай матча; саке и бял шоколад; адзуки (червен боб); карамел от кафява захар, соев сос и т.н.

След японците, с новия вкус на Kit-Kat се запознаха в Южна Корея, а след това пътешествието му продължи към САЩ и Европа (Великобритания, Германия, Швейцария, Франция). 

Kъм днешна дата, сме свидетели на разпространението на Рубин на по-широк пазар, и като пример в края на тази много розова статия с аромат на ягодки и малинки, прикачваме снимка на току-що излезлия продукт на холандската компания Coco & Sebas, Ruby Pops:

Както се казва, искаме скоро и у нас повече розов шоколад....

—————

Back