Roquette донася в Европа уникален заместител на мазнините

16/02/2012 10:29

Solazym Roquette Nutritionals, съвместното предприятие, което Solzaym и Roquette формираха през ноември 2010 г., се договори за европейско представителство с майчината компания Roquette.

Първата рожба на това споразумение е Almagine Whole Algalin Flour - здравословна алтернатива на мазнините, подходяща за печива, напитки и замразени десерти. Успешно може да замести растителни масла, краве масло, яйца в рецептурата.

Almagine е продукт с уникален състав, извлечен от микроводорасли. Той има високо съдържание на мазнини (ок. 50%) и диетични фибри (ок. 20%), нишесте (7-10%), протеин (5-7%) - натурален продукт без транс-мастни киселини и холестерол, богат на мононенаситени мастни киселини. Подходящ е за веганци и хора с алергии, и се добива по устойчив начин. 

На базата на микроводораслите в гамата на Solazyme има и продукт, богат на протеини - Altein Algalin Protein. От компанията обещават скоро да бъдат достъпни за комерсиална употреба и фибри, високопротеинов продукт и масло от микроводорасли.

Ако темата Ви интересува, посетете страницата на Solazym Roquette Nutritionals.

 

 

—————

Back