PureCircle: интересът към стевия Alpha расте

19/03/2012 09:48

Глобалният лидер в производството и маркетинга на ингредиенти от стевия PureCircle обяви, че в отговор на пазарното търсене разширява производството на своята стевия от второ поколение Alpha. 

Alpha се появи на пазара миналия септември в резултат на натрупаните знания за функционалността на стевията. "Научихме, че Reb A не е точното решение за всички приложения...и създадохме следващото поколение стевия, което комбинира стевиолови глюкозиди и чист вкус със захарен профил - Alpha", казват от компанията. "Ние сме фокусирани върху иновацията...първо (създадохме) Reb A, после SG95 и PureCircle Flavours. Продължаващата иновация потвърждава, че базираните на стевия подсладители скоро ще станат масов избор на индустрията".

При пускането на Alpha екипът на PureCircle демонстрира множество готови рецептури, вкл. в приложенията газирани безалкохолни напитки, чай и млечни продукти. Тестовете и сензорните панели доказаха подобрение на вкуса и профила на сладостта в сравнение с други подсладители от стевия.

Изглежда клиентите на PureCircle са съгласни, че Alpha е отличен ингредиент. Първите продукти с нея ще се появят по лавиците на магазините през юни, само девет месеца след излизането на Alpha.

 

 

—————

Back