Oikos на Danone покори САЩ

17/05/2013 00:08

Тоталният хит на американския пазар - гръцкото (цедено) кисело мляко - за пореден път се доказа като един от най-успешните хранителни продукти в последните години. С продажби от 283.8 млн. долара за 2012 г., гръцкото кисело мляко Oikos на Danone беше наредено на първо място в престижната класация за най-успешен нов продукт на агенция SymphonyIRI.

В своя актуален New Product Pacesetters Report IRI допуска, че Oikos може да се окаже един от най-успешните нови продукти, пускани изобщо някога на пазара (със сигурност - от 2009 г. насам). Маркетинговият модел на Oikos стана причина той да завземе сериозен дял от бързо растящия пазар на гръцко кисело мляко в САЩ - а когато Danone стане пазарен лидер, това обикновено е за дълго.

Основните акценти в позиционирането на продукта са неговото високо протеиново съдържание, намаленото количество на лактоза и наличието на 15% от дневния порцион калций за здрави кости: три от най-силните здравословни послания, които привличат потребители в последните години. Oikos също така означава "дом" и дава начало на думата "екология", а връзката с миналото и природата е изключително важна за днешния потребител. Като добавим към този неустоим набор от послания кремообразното усещане при консумация, вече започваме да разбираме защо Америка избра Oikos. Ние бихме направили същото.

—————

Back