Нови продукти от САЩ

02/11/2011 12:01

На изложението SupplySide West, което се проведе през oктомври в Лас Вегас, бяха представени нови ингредиенти за хранителни добавки. С част от тях Ви запознаваме тук:

Плод киви за храносмилането

Stratum Nutrition представи Actazin, диетична добавка за регулиране на храносмилането. Продуктът се базира на стандартизиран студенопресован прах от плод на новозеландскo киви и актинидин - уникален за кивито протеолитичен ензим, и включва още разтворими и неразтворими фибри, пербиотици и полифеноли.

 

Високо биоразполагаем куркумин

Wacker показа Cavamax - произведен по иновативна циклодекстринова технология куркумин. Благодарение на специфичния производствен процес куркуминът, който иначе е високо хидрофобен и трудно се разтваря в кръвообращението, значително подобрява водоразтворимостта си и става високо достъпен в човешкото тяло.

 

Прах от червена боровинка

Специалистите на Ocean spray представиха концентриран прах от червена боровинка, разработен специално за хранителни добавки. Продуктът доставя мин. 1.5% боактивни проатноцианидини, с което позволява върху опаковката да се декларира "намалява залепването на определени Е.coli върху стените на пикочния канал".

 

За когнитивното здраве

AIDP Inc. промотира активно Magtein - продукт с патентован магнезиев L- треонат, който подобрява паметта, концентрацията и цялостното когнитивно здраве.  Продуктът е обещаващ не само за хора със значителна загуба на паметта, но и за тези, които изпитват проблеми с концентрацията, вниманието и естествената загуба на памет поради възрастта.

 

Нано-нутрацевтични спрейове

За хората, които не обичат да пият хапчета, Nue Pharmaceuticals LLC показа линията NutraV - ултра-абсорбентни спрейове, сред които Sleep+ (с мелатонин), Energy+ (с вит. В12), Immune+ (с вит. D3).

 

Енергийни дъвки с кафе

The Wright Group демонстрира дъвки с микрокапсулован кофеин и витамини от група В. Всяка дъвка съдържа еквивалента на една чаша от горещата напитка.

 

Хранителна добавка за намаляване на талията и ханша

Две седмици по две дози дневно от Merastin ще намалят обиколата на талията и ханша Ви - това беше рекламното лого на компанията InterHealth Nutraceuticals. Добавката е получена oт кората на плода мангостин (Garcinia mangostana) и цвета на Sphaeranthus indicus и е подкрепена от две клинични изследвания за ефективност и безопастност.

 

Шафран против стрес и депресия

Nutraceuticals International Group показа SaffrÁctiv - екстракт от листчетата на шафрана (Crocus sativus L.). Докато в миналото шафранът се е използвал главно за подобряване на храносмилането и в борбата с настинките, днес учените се фокусират върху неговите качества на афродизиак и успокояващо средство. Няколко кличнии изпитвания подкрепят  тезата, че шафранът намалява стреса и подобрява настроението.

 

   

—————

Back