Naturex купи Pektowin

22/12/2011 12:53

Френската компания Naturex съобщи, че е купила полския производител на ябълков и цитрусов пектин, плодови и зеленчукови концентрати ZPOW Pektowin SA. Сделката трябва да бъде одобрена от полските власти до края на януари 2012 г.

Това е второто придобиване за отминаващата година от страна на базираната в Авиньон компания. През октомври Naturex закупи Burgundi Botanical Еxtracts - френска фирма, специализирана в производството на растителни екстракти за нутрацевтичната, фармацевтичната и козметичната индустрии.

Сделката също така е втората покупка, свързана с производството на пектин за Naturex, глобалният лидер в специалните растителни продукти. През 2009 г. Naturex получи бизнеса с ингредиенти на испанската Nutraceutical Group за сумата от 110 млн. евро, с което се превърна в най-големия независим производител и доставчик на ботанически екстракти в света. Сред активите на испанците беше и швейцарската компания Obi Pectin, специализирана в производството на пектин, плодови и зеленчукови концентрати, прахове, парченца и др.

Поляците Pektowin са добре познати в България. Само една трета от тяхното производстство е насочено към полския пазар - останалата част от продуктите им се изнасят традиционно в Източна Европа и Русия. Компанията произвежда над 6000 тона плодови и зеленчукови концентрати, осново ябълков, цвеклов и от черна репичка. С новата производствено- суровинна база Naturex ще засили своето предлагане на плодови и зеленчукови прахове, натурални оцветители и пектин.

 

 

 

—————

Back