Натурална алтернатива на фосфатите за птиче месо има!

22/01/2012 20:08

Три компании от Великобритания и Ирландия сe съюзиха в намирането на алтернатива на фосфатите в преработката на птиче месо. Ирландските Marigot и AllInAll Ingredients, заедно с английската Naturis представиха "All Natural Brine System".

Базирана на натурални адитиви, системата няма съставки с Е-номера и позволява освен чист етикет и функционалност, съизмерима с тази на фосфатите. Тя се базира на Aquamin - уникален продукт на Marigot, извлечен от червените водорасли Lithothamnion species. Продуктът е изключително богат на минерали - калций, магнезий и още 74 микроелементи, сред които цинк, желязо и селен; той отваря структурата на месото и действа влагозадържащо, подобно на фосфатите.

Досега безфосфатните средства за подобряване на рандемана се базираха основно на нишестета и хидроколоиди, с което не можеха да се посрещнат изискванията на потребителите за чист етикет.

Системата  "All Natural Brine System" ще се продава като част от гамата функционални адитиви на блендъра AllInAll Ingredients, първоначално във Великобритания, Европа и Средния Изток.

До момента Aquamin се предлагаше от  Marigot като 100% натурална хранителна добавка за здравето на костната система. Страницата на добавката можете да откриете тук.

—————

Back