Кой се страхува от тъмното?

27/01/2012 10:22

От Cargill оповестиха излизането на нова гама тъмно какао. Новата серия се подвизава под името Dutch dark и е част от семейството на добре познатите със своето качесто прахове Gerkens.

Гамата Dutch dark комбинира интензивен червеникав нюанс с мек шоколадов вкус и варира от ниско до високо маслено съдържание. Тя позволява производството на натурален шоколад с високо съдържание на какао, тъй като горчивият вкус е омекотен и не се налага използването на захар, за да го маскира. Един пример от новата линия е продукта Gerkens Holland DS150 с наситен тъмен цвят, който пасва чудесно на луксозните десерти и сладоледи.

Производството на Dutch dark е възможно благодарение на инвестицията на Cargill Cocoa & Chocolate във фабриката в Wormer, където се раждат праховете Gerkens. Изградени са нови лаборатории, които повишават значително иновационните възможности на компанията: микробиологична и техническа лаборатория за тестване на продуктите и качеството, както и приложна лаборатория за разработване на рецептури и нови крайни продукти за клиентите. Разширен е и вкусовият панел за какао маса и какао прах.

Паралелно в Wormer е увеличен и капацитетът за производство на прахове и масло.

 

—————

Back