Kerry замества скъпите белтъци с Hyfoama

26/03/2012 12:40

Както обещахме миналата седмица, продължаваме да следим за алтернативи на скъпите яйца.

Днешното предложение идва от Kerry Ingredients & Flavours и е за заместител на албумина, базиран на хидролизирани протеини. "Албуминът, протеинът от белтъците на яйцето, се използва традиционно в сладкарството за производството на аерирани продукти като нуга и маршмалоу. Недостигът на яйца, покачването на цената с 41.3% на годишна база, което в последните седмици дори надхвърли 70%, поставя сладкарите в истинска ценова преса - и тук ние можем да помогнем", казват от Kerry.

Хидролизираните растителни протеини са утвърден заместител на албумина и в зависимост от рецептурата и процеса, само 40 г. хидролизиран протеин Hyfoama може да замени 100 г. белтък. 

Hyfoama се добива от разнообразни протеинови източници (соя, пшеница, казеин, грах, ориз) и има редица предимства пред албумина по отношение стабилността на въздушните мехурчета. Продуктът е термично и киселинно устойчив, лесно разтворим, с дълъг срок на съхранение и за разлика от белтъците не може да бъде разбит прекалено много, с което да се получи обратен ефект. Подходящ е за веганци и вегетарианци. 

 

 

 

—————

Back