Какво ново и интересно имаше на Natural Products Expo West

31/03/2012 09:36

Наскоро в САЩ приключи Natural Products Expo West. Съпътстващи шоуто мероприятия бяха павилиона за суровини Engredea и конференцията Nutracon. Ето част от най-интересното:

  • За най-добър нов ингредиент и носител на годишната награда NutrAward на Nutracon беше обявен Zychrome, патентован хромен ингредиент на калифорнийската фирма InterHealth Nutraceuticals. Предварителни клинични изпитвания са показали, че Zychrome е двойно по-ефективен от хромния пиколинат в поддържането на инсулиновата функция.
  • Ganeden Biotech показа своя нов патентован пробиотичен продукт Bonicel срещу стареене на кожата. Клиничните изследвания показват подобрение в хидратацията на кожата и еластичността, намаляване на торбичките под очите и фините бръчици. Проучването обхваща жени на възраст 35-60 години. След 4 седмици Bonicel е подобрил хидратацията на кожата с 16%, еластичността - с 11% и е намалил бръчките при 50% от участничките в изследването.  
  • Valensa International демонстрира Zanthin XP-3 - нова формула от извлечен от водорасли астаксантин, която осигурява оптимална абсорбция при ниска дозировка. В състава на продукта влизат още масло от перила, O2B Peroxidation Blocker (ботанически антиоксидант срещу разграждане и гранясване на чувствителните на слънчева светлина масла) и фосфолипиди от слънчогледово олио.
  • Corn Products International/ National Starch показа за първи път своята текстурираща система за кисело-млечни продукти с разбит коагулум и сметана Novation Indulge 3340. Тя увеличава силата на гела, придава плътност и кремоообразно усещане при консумация, при това позволява продукти с чист етикет. Системата беше демонстрирана в мостри от свежо сирене с плод от лукума и кокосов топинг, които посетителите можеха да дегустират.
  • NP Nutra показа своя комплекс от алкализиращи суперхрани Green Balance Alkalizing Blend. В състава му влизат ечемичена трева, алфалфа, пшенична трева и хлорела с разбита клетъчна стена.

—————

Back