Какао: червеното е на мода

27/02/2013 17:54

ADM Cocoa затвърди модната тенденция на червеникавите какао прахове, поставяйки акцент върху новия си продукт deZaan D11SQ по време на Gulfood 2013.

Прахът deZaan D11SQ се характеризира с тъмно червеникаво-кафяв нюанс и интензивен аромат, което го прави подходящ за приложения като шоколадови изделия, печива, сладолед, зърнени закуски. Той е отговорът на компанията на търсенето на какаови продукти със силен аромат, характерно за пазара в последните 5 години. Освен това, новото какао попълва празнината между кафявите и червените нюанси, за да получи крайното изделие атрактивен и уникален външен вид.

deZaan D11SQ е част от концепцията на ADM "Less Is More", която цели с по-малка дозировка да се постигне съпоставим или по-добър резултат в конвенционалните приложения. Това позволява на производителите да оптимизират себестойността на своите изделия. 

Що се отнася до цветовете, българският пазар очевидно е в крак с модата. След като години наред тъмношоколадовото и дори черното бяха символ на класа, кризата в сектора, предизвикана от непосилните цени на всички ключови суровини, тотално обърка критериите на родния производител.

Днес, когато какао праховете са значително по-достъпни, пазарът масово се ориентира към по-високо качество. Червените нюанси придават дълбочина и усещане за лукс, затова отлично се вписват в стратегията за излизане от масовия сегмент и привличане на по-платежоспособни купувачи.

—————

Back