Иновации на Vitafoods Europe 2013

01/05/2013 08:28

След по-малко от две седмици в Palexpo, Женева започва Vitafoods Europe 2013 - най-грандиозното шоу за суровини и ингредиенти за нутрацевтичната промишленост, производството на функционални храни и напитки, хранителни добавки и нутрикозметика.

В Зоната за нови продукти на изложението традиционно ще бъдат представени нaй-актуалните разработки в бранша. Представяме ви някои от тях в аванс:

Serenzo - Stress relief & mood improvement Serenzo от Nexira

Този 100% растителен анти-стрес продукт демонстрира при клинични изпитания 50% намаление по скалата за оценка на безпокойството на Хамилтън и спад на симптомите, свързани със стреса. Съдържа екстракт от портокал citrus sinensis и гума арабика.

 

Green-Life ® Aged Garlic Extract Чесън от Green Life

 

Чесънът е популярен като антиоксидант и стимулатор на имунната система. Китайската компания Green Life представя богат на полифеноли екстракт от зрял чесън, предназначен за все по-големия пазар на продукти за здравословно остаряване. 

 

Little BIG Shot Little BIG shot от Berry Pharma

 

Тази енергийна напитка е наистина здравословна. Богата на плодови екстракти, морски минерали, женшен и витамин В, тя поддържа метаболитните процеси и дава здравословна доза натурална енергия.

 

Tubulars™ - Vitamin Milk Straws Tubulars - Vitamin Milk Straw от Kappa Bioscience

Новото поколение във витаминно-минералните препарати обещава доста повече забавление за потребителите от обичайните хапчета и сиропи. Тази сламка съдържа 19 витамини, минерали и антиоксиданти и е особено атрактивна за малките консуматори.

 

Free RadiCheck Free RadiCheck на DFI Co

Патентован тест за измерване на количеството на свободните радикали (нивото на окислителния стрес) в урината. Много по-бързо и удобно в сравнение с традиционните методи.

 

—————

Back