Frutarom купува Etol

17/01/2012 10:09

Frutarom Industries Ltd., един от десетте най-големи доставчици на аромати в света, е на път да направи второ придобиване в рамките на първия месец на 2012 г. Вчера компанията закупи 56% от акциите на словенската компания Etol за приблизително 19.6 млн. евро и възнамерява да купи и останалата част от капитала в скоро време.  

Etol, основана през 1924, е сред добре познатите и реномирани европейски производители на аромати за хранителната и питейната индустрия.  За периода 2006-2010 г. компанията е увеличила с оборота си с 46%, от 31.5 млн. евро на 46 млн. евро, а до септември миналата година е отбелязала допълнително 7.5% ръст спрямо 2010 г. Компанията има 240 служители и изнася продукция в 46 страни, сред които Русия, Полша, Украйна, Турция, Хърватска, Сърбия, Беларус, Унгария, Словакия, Македония, Чехия, Казахстан. В България дистрибутор на Etol е Сидоренко Холдинг АД.

Само преди дни писахме, че Frutarom закупи английската компания за аромати Savory Flavours (SFL), но се оказва че експанзията, започнала през миналата година с пет придобивания, продължава. Стратегията за бърз растеж е в унисон с визията на компанията да бъде предпочитан партньор за вкусен и здравословен успех ( 'To be the preferred partner for tasty and healthy success').

 

—————

Back