DuPont стана едноличен собственик на Solae

02/05/2012 11:37

Вчера от химическия и биотехнологичен гигант DuPont обявиха, че са придобили цялата собственост върху Solae LLC, безспорният лидер в областта на соевите деривати. До този момент DuPont държеше 72% от дяловете в съвместното дружество, а останалите 28% бяха притежание на Bunge. Стойността на сделката не беше обявена. 

Изпълнителният вицепрезидент на DuPont James C.Borel заяви, че  в следващите години компанията твърдо ще се посвети на областите хранене и здраве. Инвестицията в Solae, наред с придобиването на Danisco миналата година, затвърди водещата позиция на DuPont  в сферата на хранителните ингредиенти. Придобиването на останалите дялове в Solae ще ускори скоростта на иновациите,  ще увеличи разработките в областта на храните и ще разшири научния потенциал в стратегическата сфера на храненето, смятат от компанията-майка. Не на последно място, инвестицията ще увеличи дела на високостойностните продукти в портфолиото на DuPont и ще подобри изпълнението на финансовите цели на компанията.  

От Bunge заявиха, че с продажбата на дела си в Solae ще концентрират капитал в стратегически за компаният бизнес области и признаха, че за деветте години на съществуването си съвместното предприятие не само е донесло изключителна стойност за своите създатели, но е отлично позиционирано и за бъдещ успех. 

В последните години Solae не само се утвърди като световен лидер в областта на соевите деривати, но и като партньор, който предоставя уникални предимства по отношение на функционалност, хранителна стойност, икономически и екологични показатели, на своите клиенти. Неслучайно в три поредни години базираната в Мисури фирма получава признание като една от най-етичните компании в света. 

—————

Back