Bell излъчи топ ароматите на 2013

15/12/2012 08:08

Bell Flavours & Fragrancies определи кои ще са водещите аромати на 2013 година. Селекцията е направена на базата на три независими процеса: изисканите от клиентите на компанията мостри в последните 12 месеца; тенденциите, наблюдавани от вътрешния маркетинг и развоен отдел на компанията; пазарните трендове, обобщени от външни бази данни.

От компанията се надяват класацията да помогне на звената, ангажирани с продуктова иновация, да разберат по-добре потребителските нагласи и да адаптират своята работа през следващата година към най-актуалните пазарни тенденции.

Сред водещите ароматни тенденции на 2013 можем да изтъкнем:

  • Носталгия: в условията на възстановяваща се икономика и напрегнато ежедненевие ароматите на "доброто старо време" носят успокоение и усещане за сигурност. Ето защо традиционните, познати нотки са на мода.
  • Здраве: Все повече консуматори не само искат да са здрави, но и да водят като цяло по-здравословен начин на живот. Това диктува интерес към ароматите на Средиземноморието, познато със своята здравословна кухня.
  • Сладки аромати за напитки: в последните месеци Bell наблюдава засилен интерес към разработката на сладки напитки. Все повече категорията на напитките заимства аромати от сладкарството, появяват се напитки, вдъхновени от любими сладкиши и лакомства.
  • Пикантните напитки също са във възход. Те имат стратегическа роля в разнообразяването на продуктовата гама и привличането на нови клиенти. Билките, подправките и другите подобни аромати често се асоциират и със здравословни ползи и се съчетават добре с функционални храни и напитки с по-малко захар, сол, мазнини и др.
  • Ароматите на Мексико: мексикансканската кухня се разраства с по-голяма скорост от всички други в ресторантския бизнес. Латиноамериканската кухня също привлича все повече последователи, особено в САЩ.

 

—————

Back