Наградите на FiE - кой спечели и с какво?

30/11/2011 12:20

Производителят на какао и шоколад Barry Callebaut е големия печеливш на Food Ingredients Excellence Awards 2011. Церемонията се проведе снощи в Париж.

Шоколадът Terra Cacao, получен чрез ферментация на висококачествено какао, спечели не само признанието в категорията "Шоколадови изделия". По мнение на журито, революционният нов процес на култивация и ферментация е огромна стъпка към подобряване на качеството и опазването на природата.  Иновативната технология за ферментиране на какаовите зърна води до нулеви дефекти и страничен привкус, с което се постига 100% натурален шоколад и се подобрява поминъка на фермерите.

В категорията "Печива" наградата отиде при Munton за тяхния заместител на какао и шоколад Maltichoc. Според съдиите това е един натурален ингредиент с чист етикет, който дава значителни преимущества за оптимизиране на разходите.

Chr. Hansen взе приза за Млечен ингредиент за патентования кармин Red Strawberry Fragaria 100 WS, който осигурява постоянно и високо качество на потребителите.

Purac беше награден за своя заместител на солта PuraQ Arome NA4 в категория Иновации в месните и солени приложения, а Lyckeby Culinar е победителят в категорията Снаксове с продукта Culinar Include (овкусени и оцветени зърнени перлички за мюсли приложения).

 

Тази година за наградите на превъзходството се състезаваха рекордните 80 иновативни суровини.

 

—————

Back