Barry Callebaut си купи фабрика за ядки

11/01/2012 12:03

Barry Callebaut подписа споразумение за придобиване на 100% от частната испанска компания La Morella Nuts.

La Morella Nuts е позната като един от водещите преработватели на ядки в Европа. Тя е създадена през 1986 г., произвежда около 8000 тона ядкови специалитети на година и има годишен оборот от 33 млн. евро.  La Morella Nuts притежава два модерни завода - в Castellvell del Camp и в Reus, където се намира и нейното управление.

С покупката Barry Callebaut подсказва стратегичекото си намерение да засили своите позиции в специалните и гурме продуктите. Освен какао и шоколад, Barry има и гама от специални продукти за сладкарството като глазури, пълнежи и декорации, често базирани на ядки и ядкови пасти. С новата придобивка компанията става експерт в ядковите специалитети и разширява своя асортимент със суровини като бадеми, лешници, кашу, шам фастък, орехи пекан и макадамия, и др.

La Morella Nuts ще се интегрира напълно в бизнеса на Barry Callebaut от този месец. Финансови детайли по сделката не бяха оповестени.

Паралелно с тази новина стана известно, че от Barry Callebaut са подали в EFSA досие за здравословни ползи по чл. 13.5., което цели да докаже положителното въздействие на каковите флаваноли (вид антиоксиданти) върху кръвообращението.
 

—————

Back