Американци заменят високофруктозния сироп със стевия

30/01/2013 07:24

Try all three and save!Американската компания Steviva Brands пусна на пазара нов бленд на основата на стевия, който успешно да замени високофруктозния царевичен сироп (HFCS), познат масово у нас като изосуит.

Версията е под формата на сироп - алтернатива на HFCS 55 (55% фруктоза и 42% глюкоза), който е широко използван в производството на безалкохолни напитки. Особено внимание при разработката е отделено на вкусовия профил на новия продукт, за да не усетят потребителите промяната в рецептурата. Това е ключов момент за консуматорите, които искат да заменят регулярните безалкохолни напитки с нискокалорични.

Блендът е комбинация от екстракти, натурални аромати и състители, които напълно да репликират усещането при консумация и профила на сладостта на HFCS, без послевкус.

Докато ''оригиналът" има 4 калории и нула фибри на грам, новият сироп от стевия се радва на 30 калории и 6 гр. фибри на 100 грама. Освен това, компанията използва воден процес на екстрахиране, което означава, че липсват остатъчни количества разтворители и петрохимикали.

 

—————

Back