Американци пускат на пазара самоохлаждащ се кен

04/02/2012 16:52

Калифорнийската компания Joseph Co. International пуска на пазара първия в света самоохлаждащ се кен (метална кутийка) за безалкохолни напитки. Иновационната опаковка ще се появи по щандовете на избрани магазини в края на март или началото на април и ще съдържа произвежданата от компанията енергийна напитка West Coast Chill.

Охлаждането става по наградената от ЕРА, щатската Агенция по опазване на природата, технология Microcool, която е разработена, патентована и лицензирана от Joseph Co. International. Това е екологична технология,  която компанията усъвършенства почти 20 години. Тя използва CO2 от атмосферата и активен въглен от възобновяем растителен източник (черупката на кокосов орех), който се намира в малък агрегат- топлообменник в кутийката.

При натискането на специален бутон на дъното на кутийката, започва отделянето на поетия от активния въглен атмосферен CO2 и температурата на напитката започва бързо да пада -  без хладилник и без лед. За минути тя може да се охлади с до 30оС.

Тъй като охлаждащият агрегат на  Joseph Co. International е отделен елемент, той може да се постави буквално на всяка обикновена метална кутийка по света - откритие, което несъмнено ще промени индустрията. 

—————

Back