Какво ще видим в зоната за нови продукти на FIE?

11/11/2011 13:07

На изложението Food Ingredients Europe, което очакваме с нетърпение в периода 29.11.- 01.12.2011 в Париж, по традиция ще бъде организирана зона за нови продукти. Ето някои от акцентите там:

Avebe разширява гамата си с Etenia 457

Etenia 457 е ново картофено нишесте за замяна на мазнините и наситените мастни киселини в маргарини и масло. Предназначено е за използване в кексове, бисквити, многолистни теста и позволява значителна редукция на мазнините без компромис във вкуса.

 

DMV представя нови продукти за спортни храни

DMV се фокусира върху нови протеинови продукти като Магнезиев казеинат S и Nutriwhey 800 Fl, представени под формата на шейк с вкус на портокал. Целта е да се възстановят загубите на минерали при интензивни натоварвания, съчетано с балансиран източник на бързи и бавни протеини. На щанда ще могат да се видят и таблетки с хидролизати като Hyvital Whey 80 Chilsonated - източник на BCAA и Hyvital Wheat Glutamine PU - за възстановяване на мускулите след работа.

 

Cargill рекламира екстракт от стевия

Cargill ще престави своя подсладител Truvia, базиран на стевия. Нулевата калорийна стойност, високото качество и надеждната верига за доставки са основните плюсове на продукта.

 

Campus: трансглутаминаза и заместител на MSG

Campus ще покаже своята нова кръстосано-свързана трансглутаминаза за колбаси, кисело мляко, сирене, сметана, сурими, печива и др. Подходяща за растителни и животински протеинови матрици, тя осигурява отлична функционалност при ниска себестойност.

Нов продукт, заместител на мононатриевия глутамат, който не се базира на хидролизирани растителни протеини е другия акцент на щанда на фирмата.

 

DSM демонстрира CakeZyme и Maxavor

CakeZyme е нова гама ензими за оптимизиране на разходите и придаване на мекота и дълъг срок на годност на печивата. Maxavor са гама от аромати, които отговарят на регламента на ЕС за ''натурални аромати" и осигуряват чист етикет.

 

IDI показва сирене без сепарация на суроватка

IDI (Ingredia group) показва нова технология за сирене без отделяне на суроватка, подходяща за твърди ,меки, свежи и топени сирена. Технологията съкращава процеса на производство и редуцра оперативните разходи до 60%.

 

Proliver с нови протеини от пиле

Продуктите са с отлична разтворимост и са подходящи за инжектиране, шунки и варено-пушени деликатеси, консерви.